Все още топло, но започват валежи от дъжд

Днес преди обяд, с приближаващ към страната студен атмосферен фронт, югозападният вятър ще се усили и ще се затопли още, но облачността бързо ще се увеличи. След обяд от северозапад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта и през нощта ще обхванат цялата страна. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, в Дунавската равнина временно силен. С него ще започне да нахлува студен въздух и през нощта в планинските райони от Западна България дъждът ще премине в сняг. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, по-ниски по високите западни полета, в София 7°.

В планините облачността ще се увеличава и след обяд ще завали, във високите части сняг, в ниските - дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад. Ще нахлуе студен въздух и температурите рязко ще се понижат. По планинските проходи в Западна Стара планина ще има условия за виелици, навявания и заледявания. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

Ясно е утрото в Смолян на 7 февруари, температурата е минус 2 градуса. През деня ще се заоблачи и след обяд ще започнат валежи от дъжд, във високите части - от сняг. Дневните температури ще останат положителни, максималната ще достигне 6 градуса.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини