Общо 12 пожара за три дни гасиха огнеборците в Смолянско

За периода от 08:00 часа на 18.02.2022 г. до 08.00 часа на 21.02.2022 г. на територията на регион Смолян са регистрирани 12 пожара. Горяха сухи треви и храсти, пожари предизвикани от късо съединение на скъсани далекопроводи поради силния вятър, и пламнали непочистени комини. Извършени са и 3 аварийно спасителни дейности за отстраняване на паднали дървета. Няма пострадали хора и не са нанесени материални щети.
 
На 18 февруари, са гасени сухи треви и храсти:
- В с. Галище, общ. Мадан с площ на пожара 500 кв.м. 
- В с. Крайна, местност „Рупцово“, общ. Неделино с площ на пожара 2 дка. 
- В с. Соколовци с площ на пожара 40 дка, като около 7 дка са в урбанизирана територия. Спасени са 200 дка иглолистна гора и 6 сгради намиращи се в непосредствена близост. Пожарът е погасен от три екипа на РСПБЗН-Смолян с помощта на жители на с. Соколовци и с. Момчиловци и гасаческа група на ДГС. 
- В с. Дрянка, местност „Воденицата“, общ. Баните с площ на пожара 500 кв.м.
 
Вчера в гр. Неделино, местност „Турчин мост“, екип на местната пожарна служба погасил пламъците, обхванали 1000 кв.м. сухи треви. Спасена е 5дка смесена гора. По същото време, екип на РСПБЗН-Баните гасил 1000 м2 сухи треви в с. Дрянка, местност „Кирес гидик“. Спасена е 50 дка иглолистна гора.
 
Пожари в комини.
На 18 февруари:
- В гр. Мадан, ул. “Паисий Хилендарски“
- В гр. Девин, ул. “Ударник“ 
 
На 19 февруари:
- В с. Проглед, общ. Чепеларе.
 
На 20 февруари:
- В гр. Мадан, ул. „Рила“.
- В гр. Смолян, ул. „Цар Симеон“
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини