Жълт код за значителни валежи във вторник

Жълт код за опасно време е обявен за Смолянска област. Според прогнозата ще има значителни валежи, предимно от дъжд с количества до около 25 mm. Утрото е топло, с температура от 8 градуса над нулата. През деня ще бъде облачно с валежи от дъжд, а с понижаването на температурите дъждът ще преминава в сняг. Максималната дневна температура ще достигне 10 градуса.

Днес под влияние на преминаващ южно от България средиземноморски циклон облачността над цялата страната ще се увеличи. На много места ще има валежи от дъжд, в планините над 1500 м - от сняг, значителни на места в Западна и Централна България. С умерен и временно силен северозападен, в Източна България - североизточен вятър, ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите след обяд в Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. Към 14 часа температурите ще са от 3°-4° по високите полета до 14°-15° на места в Югоизточна България, където преди обяд вятърът все още ще е от югозапад; там по преминаването на студения фронт ще има и гръмотевична дейност.

Над планините ще е облачно, на много места с валежи: над 1500 метра - от сняг, в ниските райони - от дъжд, но след обяд с понижението на температурите дъждът ще премине в сняг. Значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област, Средна гора и Предбалкана. Ще духа силен вятър - в ниските части от северозапад, а по билата от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини