Жириновски казва още през декември точната дата на руското нахлуване в Украйна

Сега привържениците на Путин в България едва ли се сещат за Жириновски. А би трябвало.

Лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски още през декември миналата година от трибуната на Държавната дума посочва точната дата на официалното навлизане на руските войски в така наречените "ДНР" и "ЛНР".

"Трябва да кажем: Изпълнявайте [руския ултиматум към НАТО]. Отказвате? Тогава ние можем да приемем друга програма. А каква - ще почувствате в 4 часа сутринта на 22 февруари.

Бих искал 22-ра година да е спокойна година, но обичам истината, говоря истината 75 години. Това няма да е мирна година. Това ще бъде година, когато най-накрая Русия ще стане отново велика страна и всички трябва да млъкнат и да уважават страната ни. Иначе те ще ни затворят устата и ще изтрепят руснаците първо в Донбас и после в западна Русия. Затова
в това отношение нека подкрепим новото направление във външната политика на Русия."

Видеото е на телевизионния канал "Настоящее время", чиято мисия е да популяризира демократичните ценности и институции, както и правата на човека, като предоставя на публиката това, което местните медии не винаги могат да предоставят: нецензурирани новини, отговорен обмен на мнения, открито обсъждане на проблеми. Редакцията се намира в Прага (Чехия), а журналисти работят в Русия, Украйна, Казахстан, Азербайджан, Беларус, Грузия, Киргизстан и други страни.

"Настоящее время" е създаден от RFE/RL (Радио свободна Европа/Радио Свобода) с участието на Voice of America (Гласът на Америка.

Всъщност пророчествата (каквито се оказаха изказванията) на Жириновски датират доста назад във времето. Документирана е речта му в Ялта през 2014 година, където той пред Путин и под аплодисментите на залата, описва доста точно сегашната политика на Русия. За разбиращите руски - ТУК. Оттогава и до наши дни Жириноивски непрестанно повтаря тезата си, и ето, че тя започва да се сбъдва. 

Видеата с Жириновски се появиха още на 22 февруари, когато думите му започнаха да се превръщат в действителност, каквато никой у нас не е очаквал. Сега, след 20 дни война в Украйна, може би е добре да знаем и останалата част от пророчествата му. Впрочем, те включват Прибалтика и България, но и целия свят, вижте второто видео със субтитри на български. Месец преди в нападението на Украйна в предаването "60 минути" на Первий канал Жириновски казва във връзка с американските санкции: "Война! Война за пълно унищожение! Ще използваме всички наши военни сили. И тези, които вие [САЩ] все още не познавате. Половин Европа ще изгори, половината Америка. Ние също ще пострадаме, но за тях ще е краят."

Кой е Жириновски

Може да изглежда като нашия Волен Сидеров, но това не е така. Дете на украински евреин (с полски паспорт) и рускиня, роден в Казахстан, политофицер в съветско време, Владимир Волфович Ейделщайн е основател и лидер на Либерално-демократическата партия на Русия, заместник-председател на Държавната дума, член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, 6 пъти участник в президентски избори. Считан за популист и политически ветеран. Заслужил артист на РФ и доктор на философските науки.

Въпреки нейното име, създадената от него Либерално-демократическа партия на Русия е смятана за ултра-националистическа партия. Основана през 1989 година, ЛДПР е първата и единствена по това време опозиционна партия, според слухове - творение на КГБ. Оттогава до наши дни партията има депутати и собствена фракция в руската Дума и е една от тези, които няма нужда да събират подписи за участие в изборите.

Често предложенията на ЛДПР в думата биват отхвърлени от мнозинството, а малко по-късно внасяни от "Единна Русия",  приемани и веднага подписвани от Путин, според самия Жириновски, руски медии и експерти. Самият Путин хвали ЛДПР, като казва, че макар да са опозиция, от ЛДПР идват много здрави предложения и "фракцията заема конструктивна позиция по ключови въпроси". 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини