Среща – дискусия „Равенство за всички – от нас зависи“

Изображение 1 от 4

    На 18 март в новооткритото СПОДЕЛЕНО ЖЕНСКО ПРОСТРАНСТВО в Смолян се проведе среща – дискусия „Равенство за всички – от нас зависи“ с подкрепата на Български фонд за жените, в рамките на „Солидарен фонд на Гражданско обединение Равни БГ“.
    Гости на събитието бяха Сдружения „Жените на Казанлък“ и Българска платформа на Европейско женско лоби, а домакин - Клуб на жените Родопчанка.
    Срещата беше открита от Радка Тунева-Янчевска от Клуб на жените Родопчанка с представяне на участниците, работата на Клуба и предстоящите дейности.
    Работата на Дискусионен клуб „Жерав“ бе представена от Председателя Илияна Балабанова, която проследи създаването, принципите и ангажираността на Клуба.
    Стела Кехайова, Председател  на Сдружение „Жените на Казанлък“, представи значението и възможностите на гражданското участие.
    Кметът на гр.Шипка Василка Панайотова сподели опита си в областта на застъпничеството и социалната справедливост.
    Последва оживена дискусия, възникнаха много предложения за съвместни дейности, споделеха се добри практики.
    Теменужка Миткова подари на гостите ръчно изработени от жените пана от плъстена вълна. Всички участници бяха поздравени с музикални изпълнения от жените от Съюза на слепите и Съюза на инвалидите-Смолян под акордеонен съпровод на техния ръководител Хитров.
    Проведеният дебат беше изключително ползотворен за всички участници, като се затвърди увереността, че обществото ни се нуждае от активни граждани, които с обединени усилия могат да противодействат на „свиващото се пространство“ на гражданския сектор.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини