Предимно облачно в понеделник, със слаби валежи

Преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от югозапад облачността отново ще се увеличава и след обяд ще е предимно значителна. На отделни места, главно в крайните южни райони ще превали слаб дъжд, в планините над около 1000 метра - слаб сняг. Сутринта вятърът в Дунавската равнина все е още ще е умерен, но по-късно през деня и там ще отслабва, а привечер в повечето райони ще се ориентира от юг. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София - около минус 1°; максималните - между 10° и 15°, в София - около 10°.

Над планините облачността от югозапад ще се увеличава и след обяд ще е предимно значителна. Главно в масивите в Югозападна България ще има слаби валежи от сняг, под около 1000 метра - от дъжд. Ще духа умерен, по билата и силен вятър със западна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра около минус 4°.

Нула градуса е температурата в ранното утро на 4 април в Смолян. Утрото е ясно, но през деня облачността ще се увеличава и след обяд ще е предимно значителна. На места слабо ще превали. Максималната температура ще достигне 7 градуса.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини