Белият дом: Не трябва да си правим илюзии, че целта на Русия се е променила

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки прогнозира в сряда, че ще има повече сцени на касапница като Буча и отбеляза, че никой не трябва да си прави илюзията, че целите на Кремъл са се променили, въпреки оттеглянето на руските сили от Северна Украйна, цитирана отCNN.

"Целта им остава да отслабят Украйна, доколкото е възможно. И не трябва да си правим илюзии, че тази цел не се е променила, дори когато тактиката им се е променила“, каза Псаки.

Псаки каза също, че САЩ са санкционирали двете признати възрастни деца на руския президент Владимир Путин, Мария Путина и Катерина Тихонова, защото правителството е видяло опити да скрие пари при тях.

Псаки отбеляза последиците от американските санкции срещу Русия.

"Това, което знаем, е, че поради въздействието на икономическите санкции, включително тези, които предприехме днес, и стъпките, които сме предприели с течение на времето, ние наблюдаваме безспорно, значително въздействие върху руската икономика", каза Псаки.

Тя добави: "Русия губи статута си на голяма икономика. И нашата цел е (...) да направим много по-трудно за президента Путин да финансира войната. И ние вече виждаме преките последици от това."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини