БСП чертае нова разделителна линия в коалицията

Няма съгласие в управляващата коалиция за връщане на хартиените бюлетини, каквото предложение внесоха от БСП в деловодството на парламента с промени в Изборния кодекс. Това заяви Ива Митева от "Има такъв народ" пред журналисти в Народното събрание:

"Няма категоричен консенсус. Имахме среща, коалиционните партньори, на която "Има такъв народ", "Демократична България" и "Продължаваме промяната" категорично заявихме, че няма да подкрепим подобен законопроект, ако бъде внесен. Явно иска някой ръчички да пипат в бюлетините и да определят изборния резултат".

Председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че това е инициатива на БСП, която не се подкрепя от групата:

"Нашите аргументи затова да сме против това е, че машинният вот доказа, той редуцира невалидните бюлетини в огромна степен. Оставаме на нашата константна и постоянна позиция, че това е едно постижение, от което не бива да се отказваме и на бива да го размиваме".

На въпрос дали промените в изборното законодателство, внесени от БСП, могат да се превърнат в нова разделителна линия в управляващата коалиция, Христо Иванов отговори:

"Очевидно ще е тема, по която ще имаме различни мнения. Дали ще се превърне в разделителна линия в коалицията - зависи от това как ще се развият оттук нататък събитията".

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пу
    Пушилин
    1 -1
    18:18, 12 апр 2022
    Тази коалиция е вредна за всички .
Последни новини