Делфините и въздушните обръчи

Подводният експеримент включва машина за мехури и диви делфини. Водолази поставят машнината на дъното близо до брега и тя започва ги пуска порции въздух, които обръзуват обръчи, издигайки се към повърхността.

Първи от всички морски обитатели пристигат група любопитни делфини. Отначало само хвърлят поглед и бързо подминават, но след малко любопитството надделява над предпазливостта. Един любопитен екземпляр остава наблизо и наблюдава от разстояние, преди да вземе решение и да опита новото нещо в своя свят. Точно като бебе, което слага първо в нещата в устата си... Неговата група скоро се присъединява и с мехурите започва страхотна игра. Мехурите със сигурност не стават за ядене, затова сме сигурни, че делфините се забавляват да ги разпръскват с уста. Но скоро започват да използват по-разнообразни техники в играта. Още едно чудесно видео от BBC Earth.

Делфините и китовете може да изглеждат като напълно чужди за нас. Но със своите умствени способности, групова комуникация и откритието, че делфините имат индивидуални имена, те са по-близо до нас, отколкото някога сме си представяли. Подводните оператори Дъг Алън и Дидие Ноаро се впускат в мисия, за да заснемат най-невероятните истории за китове и делфини в света на океана. Те разкриват нови прозрения за живота на тези необикновени животни, които завинаги предефинират начина, по който ги виждаме.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини