Мария Бакалова е сред призьорите на „БГ модна икона 2022“

На изискана церемония в столичен хотел бяха връчени Годишните награди на Академията за мода за стил и успех „БГ модна икона 2022”. Сред новите лауреати тази година е Мария Бакалова, която е отличена в категория „Изкуство“. Тя не можа да присъства на церемонията, но изпрати 4-минутно видео послание.

В момента актрисата е ангажирана със снимките за поредния филм в САЩ. В своето видео послание тя благодари за високото признание и посвети наградата си на жените с най-голяма заслуга за стила й – майка й, и нейната личната стилистка Джесика Пастър.

Сред останалите отличени са певецът Миро в категория „Музика“, Михаела Филева в категория „Музика“, Георги Любенов в категория „Медии и журналистика“ и Елена Караколева в категория „Лайфстайл“ Номинациите по традиция са на най-изявените ни лайфстайл, модни и арт журналисти и редактори от водещите печатни и електронни медии. Според устава на Академията за мода, критериите известни български личности да получат статут на БГ модна икона, са качества и добродетели като изискан и модерен вкус и стил, високи професионални постижения, безупречна култура, морал и репутация.

Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков, сподели веднага след приключването на церемонията: „Годишните награди „БГ модна икона“ все повече се утвърждават като незаменим стимул за по-висока визуална култура, естетика на външността и поведението. Това отличие е възнаграждение за стремежа към висок стил и класа в общуването и публичната изява. Моите горещи адмирации за новите победители, които наистина олицетворяват единството и хармонията между вътрешната и външната красота, между стила и професионалните качества. Всеки път „БГ модна икона” отправя конкретно послание. Този път апелът е към цялото човечество: Да се вразуми, да се смири, да спре безумната война, за да се възцарят мирът, любовта и красотата“.

За периода на своето съществуване призът „БГ модна икона” се утвърди като най-авторитетната годишна награда за стил, професионален успех и визуална култура в България.

Сред досегашните носители на това високо отличие са: Райна Кабаиванска, Лили Иванова, Мария Илиева, Поли Генова, Йоана Буковска, Теодора Духовникова, Елена Петрова, Яна Маринова, Ники Сотиров, Орлин Павлов, Владимир Ампов – Графа, Ники Илиев, Калин Врачански, Владимир Карамазов, Орлин Горанов, Гала, Виктория Петрова, Цветанка Ризова, Валерия Велева, Антон Хекимян, Николай Дойнов, Ники Кънчев, Диана Любенова, Юлияна Дончева, Таня Скринска, Максим Бехар, Ивет Лалова, Илиана Раева, Григор Димитров, Димитър Бербатов, Мая Антова, Илияна Алипиева, Есил Дюран, Саня Борисова, Натали Трифонова, Капка Амзина, Бояна Шарлопова, и др.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини