Кроасани с масло

Кроасани с масло

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разтворете маята в купа с около 170-180 мл топла вода и добавете захарта. Оставете да се активизира, добавете солта и излейте в кладенчето на пресятото брашно.

Добавете прясното мляко и замесете тестото, докато стане меко и гладко. Оформете от него топка и го оставете в купа, покрийте с влажна кърпа и така втасва 2 часа на стайна температура.

След това отново се премесва, като се натиска с юмрук. Разточете го на правоъгълник и разпределете маслото в центъра. Сгънете листа на три като обгърнете маслото. Леко разточете с точилка и отново сгънете - първо единия край към средата, после втория отгоре.

Оставете в хладилника за 30 минути. Може отново да повторите цялата процедура с добавяне на още масло, прегъване и поставяне в хладилника, но може и само веднъж.

Финално разточете на правоъгълник, нарежете го на квадрати, а тях - на триъгълници. Навийте от тях кроасаните, намажете ги с разбито яйце и оставете да престоят около 1 час.

Предварително загрейте фурната на 220 градуса, намажете отново кроасаните с разбитото яйце и сложете да се пекат за около 15-20 минути. По желание може да ги напълните после с крем, шоколад или сладко.

Източник: gotvach.bg

Последни новини