Ще проектират нов скоростен път от Пловдив до Смолян

Проектират нов скоростен път от Пловдив до Смолян, съобщи пред журналисти в Пловдив министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов.

“Трафикът в Пловдив ще расте многократно. По тази причина вчера беше възложена задача на АПИ да се започне проектирането на изцяло нов скоростен път от Пловдив до Смолян. Дестинацията се препълва и ако не се започне веднага изграждането на път по изцяло ново трасе, не през дефилето, нямаме шанс да го построим през следващите 4-5 години", посочи министърът.

Ще бъде извършено пред проектно проучване, като има три варианта за трасето на този път. Но проучването ще е готово след около три месеца и няма как сега да се коментира кои са тези варианти, каза още министърът. 

"Възложено е да се проектира такъв път и след това имаме волята и средствата да го построим. Това е добре за Пловдив, защото целият трафик расте с всяка година и трябва да бъде посрещнат на повече КПП-та", каза ощеКараджов . Той добави, че интересът към Рудозем също расте, вече е нараснал трафикът натам. Освен това е необходимо новият обходен път на Пловдив да стане изцяло четири-лентов и по него да се пренасочи транзитният трафик, така че камионите да не преминават през града.

източник: Plovdiv24.bg.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини