Поредната катастрофа с БМВ в региона,18-годишен шофьор настанен в болницата в Кърджали

Водач е бил настанен в болница, велосипедист и пешеходец били прегледани в Спешното приемно отделение в Кърджали след пътнотранспортни произшествия. На 5 юни около 11 часа между селата Китна и Каялоба 18-годишен загубил контрол над управлението на „БМВ“  и се блъснал в дърво. Екип на Филиала на спешна помощ в Бенковски транспортирал водача в Кърджали и след преглед бил настанен за лечение в болницата. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. На 2 юни около 17,30 часа в Кърджали 38-годишен с „Опел“ ударил внезапно навлизащ в кръстовище 9-годишен велосипедист. Малолетният бил прегледан от спешните медици и освободен за домашно лечение. 49-годишна пешеходка била блъсната на улица в Кърджали на 5 юни около 15 часа от лек автомобил „Сеат“, чийто водач при движение на заден не се убедил, че пътят е свободен. Пострадалата била прегледана в Спешното приемно отделение и освободена. Около 14 часа в района на село Първица 52-годишен с „“Мерцедес“ навлязъл частично в насрещната лента и ударил „Мерцедес“. Няма пострадали. Екип на пожарната служба в Подкова обезопасил катастрофиралите коли. Не е констатирана употреба на алкохол. На водачите, причинили произшествията, са съставени актове.

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Момчилград. На 3 юни около 20,30 часа в Кърджали полицейски служители спрели лек автомобил „Ауди“ с 38-годишен водач. Направеният наркотест отчел положителен резултат за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа. На 5 юни около 13,30 часа в Крумовград е бил тестван за алкохол 49-годишен, който управлявал лек автомобил „Опел“. Техническото средство отчело 1,76 промила. Водачът отказал кръвна проба за анализ. Бил е  задържан за срок до 24 часа в РУ-Крумовград. Разследващи полицаи продължават работата по двата случая.

 Две нерегистрирани моторни превозни средства са били засечени в хода на специализирана операция за подобряване на средата за сигурност. При извършени проверки в Кърджали и Момчилград полицейски служители констатирали, че водачи на 38 г. и на 62 г. управляват леки автомобили „Ауди“ и „Мерцедес“ със служебно прекратени регистрации на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

28 артикула с фалшиви търговски марки са били открити при проверка в магазин в Кърджали  на 3 юни в хода на специализирана операция. За продажба били изложени дрехи с логото на 4 защитени търговски марки, използвани без съгласието на притежателя на изключителното право. Стоките са иззети, Икономическа полиция продължава работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини