Кирил Симеонов отрече да е имало натиск върху него, за да напусне „Има такъв народ“

Кирил Симеонов отрече да му е оказван натиск, за да напусне парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН). „Няма абсолютно никакъв натиск върху мен, това е мое, лично мнение“, каза той пред журналисти в кулоарите на парламента. И добави, че "не се е записвал в ИТН, за да гласува с ГЕРБ и ДПС".

„Моята позиция е, че аз се записах в това нещо да се борим срещу системата, и вчера ме е срам, че гласувахме със системата. Ако ще подкрепяме системата, това значи не е моят проект“, коментира Симеонов.

„Вижте, това, което се случи вчера, беше последната капка“, добави той. „Аз, в крайна сметка, съм лоялен човек, поел съм отговорност пред много хора и не е много лесно да се вземе такова решение“, коментира депутатът.

„Просто нещата се натрупват“, каза отново депутатът. Той е говорил и с Любомир Каримански за решението си. „Г-н Каримански за мен е прекрасен човек. Аз говорих с него и той ми каза: „Послушай сърцето си“, заяви Симеонов.

Друг депутат от ИТН - Пламен Абровски, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента, че върху депутатите от неговата парламентарна група има „много сериозен психологически натиск“. „Защото ИТН е ключът към всичко“, смята той. В отговор на въпрос дали и върху него има натиск, Абровски каза, че самият той е "доста силен психически".

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини