Григор Димитров победи Рафаел Надал в тренировъчен мач преди "Уимбълдън"

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Рафаел Надал с 6:3, 2:1 в тренировъчен мач между двамата преди старта на "Уимбълдън" след по-малко от седмица, съобщи испанският журналист Мануел Санчес Гомес, който е присъствал на спаринга.

Той отбелязва, че рекордьорът по титли от Големия шлем Надал е имал проблеми със сервиса си, като много рядко е вкарвал първото си подаване и е допуснал много двойни грешки, докато българинът е бил безупречен при излизанията си на мрежата. Двамата са решили да прекратят тренировъчния си двубой  при 2:1 за Димитров във втория сет, като родният тенисист е водил с пробив. 

Рафаел Надал и Новак Джокович вече са в Лондон и се готвят усилено за старта на "Уимбълдън", който е на 27 юни. Двамата ще участват на демонстративният турнир в Хърлингам, в който са дали заявка да се включат още Каспер Рууд, Карлос Алкарас, Феликс-Оже Алиасим и други.

Най-големите съперници в световния тенис в момента Новак Джокович и Рафаел Надал могат да се срещнат едва на финала на започващия на 27 юни "Уимбълдън", съобщиха организаторите. Това е така, защото те ще бъдат поставени съответно под номер 1 и 2 в схемата на турнира от Големия шлем заради отсъствието на лидера Даниил Медведев, който има забрана за участие като руснак, и втория Александър Зверев, който лекува контузия на глезена. Жребият за "Уимбълдън" ще се тегли в петък.

Джокович и Надал могат да се срещнат на полуфиналите с поставените под номер 3 и 4 в схемата Каспер Рууд (Норвегия) и Стефанос Циципас (Гърция), ако не се получат изненади в по-ранен етап на турнира.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров, който е 21-ви в световната ранглиста на АТП, ще бъде поставен под номер 18 на "Уимбълдън", защото освен от отсъствието на Медведев и Зверев, се възползва и от липсата на още един наказан - Андрей Рубльов.

Това означава, че при неблагоприятен жребий, той може да се падне срещу някой от фаворитите още в третия кръг на надпреварата.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини