Асен Василев: В целите Родопи и в планинските райони основният проблем е със свързаността

Вицепремиерът и министър на финансите в оставка участва във форума "Развитие-Регион Родопи" в Баните. Пред журналисти той коментира, че в целите Родопи и в планинските райони основният проблем е със свързаността. "Как да се стига лесно, да може хората лесно да пътуват. И другият голям проблем е достъпът до училища и до качествено здравеопазване, което може да запази хората в региона", каза Василев.
Той коментира и политически теми. Според Асен Василев е много добре да се даде парламентарно време за важните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. "4 от законопроектите са вече в парламента. Един от тях е законопроекта за КПКОНПИ, който е по Плана за възстановяване и устойчивост. Други 13 законопроекта има, които са или в Министерски съвет, или на последна фаза на обществено обсъждане, така че те най-вероятно също ще могат да влязат в парламента в този период. Но така или иначе, има 4 законопроекта по Плана за възстановяване и Парламента ще е добре да започне с тях. Силно се надявам да се прояви отговорност от страна на депутатите", каза Василев.
По повод изявленията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че можел да даде трима депутати, за да се изпълни мандата за правителство на Продължаваме промяната, Асен Василев коментира: "Видяхме последните 12 г. управление на ГЕРБ докъде доведоха страната. Най-голямата разлика между бедни и богати в ЕС, окрадена държава. И честно казано с ГЕРБ в този й състав, с тези хора вътре преди те да са се извинили на българския народ за всичко, което са причинили последните 12 г., мисля, че не можем да работим."
В отговор на журналистически въпрос склонни ли са на компромиси при обсъждането на третия мандат, Василев беше лаконичен. "Нека да видим на кого ще бъде връчен този трети мандат и тогава ще  коментираме", отсече вицепремиерът в оставка.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини