Чичко "Гугъл" помага!

Сърфирането в интернет с "Гугъл" помага да се забави и дори да се обърне ходът на деменцията, съобщи в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА. 

Простите търсения онлайн подобряват мозъчната дейност по-ефикасно от четенето на книги. Затова световната мрежа може да се използва в борбата с отслабването на умствените способности, смята екипът на проф. Гари Смол от Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Учените са убедени, че ровенето в "Гугъл" е особено полезно, защото ангажира редица едновременно протичащи процеси, включително помненето на термина, който се търси, както и осмислянето и анализа на резултатите от търсенето.

Ровенето в интернет е просто упражнение за мозъка, с което може да повиши познавателната способност у възрастните, заяви Тийна Мууди, член на екипа.

Учените изследвали с функционален магнитен резонанс 24 души между 55 и 78 години, които са били накарани да търсят различни неща в интернет. Две седмици по-късно тестът бил повторен, след като участниците в експеримента са изпълнявали режим с ровене в домашния си интернет.

Резултатите от теста показали, че функционалните подобрения, установени при първото изследване, били обхванали и други мозъчни зони, отговарящи за паметта и вземането на решения. Изследването ще бъде представено днес на годишното заседание на Дружеството на невролозите в Чикаго.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини