Гебрев за взривовете край Карнобат: Има записи, охраната не е напуснала поста си

Има камери и охранителна техника, които са заснели случилото се в оръжейните складове край Карнобат. „Има поставени съответните наблюдателни средства – камери и друга техника”, подчерта в ефира на „Здравей, България” бизнесменът Емилиян Гебрев. По думите му около цялата база има сериозна ограда.

Слабият дъжд в района на Карнобат е успял да помогне на пожарната и да се загаси огънят оръжейните складове край града. „За момента няма нищо ново. Оттук нататък започва тежката работа по почистване и унищожаване на невзривилите се боеприпаси. Дай Боже – да започне и някакво разследване, което да не бъде, както в предишния случай – в продължение на 10 години да няма резултат, независимо от чуждата помощ, оказана на нашите разследващи”, посочи той.

Взривове и пожар в оръжейни складове край Карнобат започнаха в 4 часа в нощта срещу неделя. Постройките се намират на територията на бившите военния поделения на града, които сега се стопанисват от фирма "ЕМКО" и бизнесмена Емилиян Гебрев.

"Към момента разполагам с информацията, която охранителите на базата, присъствали там по време на пожара, на взрива и след това. Имало е взрив и след това пожар. Охранителите са получили сигнал за нарушаване на обекта, тръгнали са да проверяват какво е станало и слава Богу, че не са стигнали до обекта. Той се е взривил и по този начин е щастие, че те са останали живи, здрави и невредими", уточни Емилиян Гебрев.

"Няма загинал човек, нямаме ранен човек. Базата се охранява, има направени алармени системи. Те се задействат при нарушение, тръгват хората да проверяват какво е станало и достигат до мястото, където е инициирано нарушението. Изводите - хората трябва да си ги правят", добави той. По думите му той е твърдо убеден, че няма как да се случи самовъзпламеняване, защото има определени изисквания, които трябва да се спазят и когато се спазени - "просто няма как да се случи такова нещо".

"Все едно чешмата ви да е затворена, а вкъщи да стане наводнение", коментира Гебрев.

Запитан дали има хора, които имат интерес от това, което се случва в момента, той отговори: "След като се случва - значи имат интерес. То така от самосебе си няма как да се случи. Аз мога да имам подозрения до безкрай, но те реални ли са, не са ли истински... Поради това има разследващи, на които това им е работата - да го свършат, да го завършат, след това да дадат гласност и да знае обществото какво се случва".

Източник: nova

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пр
    Промяна
    2 -1
    18:42, 1 авг 2022
    Това ли е промяната , това е престъпно, това е страшното и България никога няма да се превърне в една демократична правова държава никога, всеки който може да бяга да бяга докато е още по млад човек да се спасява тук в България докато има такива галеници на държавата, мафиоти, престъпници,и убийци няма да има държавност и нормални хора и условия за живот!

Случаен виц

Последни новини