Как изглежда едно пещерно жилище ще видите от туристическия маршрут към пещерата "Чая"

Изображение 1 от 6

    Маркирана е туристическа пътека до пещерното жилище „Чая“, достъпно за туристи. Археолозите откриват нови артефакти с всеки изминал ден.
    Вече има поставена туристическа маркировка по пътекатакъм обекта в местността „Янчовица“. До края на месец август археолози от Регионален Археологически Музей Пловдив заедно с директора на Музея на родопския карст Чепеларе работят на терен всеки делничен ден от 9:00 до 15:00  часа. На посетителите може да им бъде разказано повече, както и не е изключено да станат свидетели на откриването на интересни артефакти.
    Пътеката е с времетраене по 1 час в посока, като започва от паркинга до разклона за писта „Мечи чал“. Посока Пловдив-Пампорово – от лявата страна на главния път.
    Инициативата и концепцията за социализирането на пещерно жилище "Чая", както и за изграждането на маркирана туристическа пътека до нея е на Марин Господинов.
    Ръководството на община Чепеларе изказва своите благодарностите  към него, към доц. д-р Костадин Кисьов и София Христева от Регионален Археологически Музей Пловдив за работата и подкрепата им по проучването на пещерното жилище до момента.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини