Зак Ефрон се борел с депресия заради външния си вид

Натоварената физическа активност на Зак Ефрон може да е била чудесна за постигане на перфектното тяло за „Спасители на плажа“, но не се е отразила по същия начин на психиката му.

34-годишният актьор застава на корицата на списание Men's Health за октомврийския брой, където споделя за негативните ефекти от диетичния си план през 2017 година. Промяната в храненето е била наложена заради ролята му в „Спасители на плажа“, където показват невероятни мускули, изваяни коремни плочки и стегнати крака. Единственият по-мускулест от него беше Дуейн Джонсън – Скалата.

„Започнах да страдам от безсъние и изпаднах в огромна депресия за доста дълго време. Нещо в това преживяване ме пречупи. Отне ми доста усилия, за да се завърна към нормалното“, казва Ефрон пред списанието. Допълва, че лекарите открили причината за състоянието му в приема на твърде много диуретици за продължителен период от време. Именно те са повредили нещо в организма му, което е оказало влияние и на психиката.

Ефрон дори не е сигурен, че теглото му в „Спасители на плажа“ е здравословно. По думите му, в тялото му тогава не е имало достатъчно вода. „То изглежда като компютърно. Всичко това изискваше силни диуретици. Но вече не искам да правя подобни неща. Сега предпочитам да имам 2 до 3% телесни мазнини“, казва още актьорът.

Освен приема на диуретици, Ефрон признава, че се е претоварвал във фитнеса, ял е едни и същи неща всеки ден и не е спял достатъчно, за да поддържа високото ниво на енергия, което му трябвало за създаването на необходимата форма за филма.

Макар че се радва от участието си в „Спасители на плажа“, актьорът иска да повиши осведомеността относно дълготрайните негативни ефекти от прекомерните тренировки. Той почувствал огромна умора след края на снимките и нямал енергия за нищо. Изпадайки в депресия, Ефрон се затворил в себе си и е изпитал форма на бърнаут, която трудно излекувал.

Актьорът започнал да преосмисля подхода си към фитнеса, когато е в Австралия по време на пандемията. Тогава за първи път е решил да си вземе дълга почивка от тренировките, след което се завърнал в залата, но не към традиционните си упражнения. Вместо това се насочил към стречинг, йога, масажи и ледени бани.

„Ледената баня е любимата ми част от деня“, признава той. По думите му, в началото е доста трудно да събереш кураж и да легнеш във вана, пълна с лед, но след това се влюбваш в преживяването. Именно затова той не пропуска тази част от фитнес режима си, наслаждавайки се на ползите ѝ. „Това е най-простата философия – всичко, което не искаш да правиш, превърни го в навик“, съветва Ефрон.

Източник: Tialoto

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини