Петков и Василев: Загубихме. Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС

"Ясно казахме, че сме загубили изборите. Искаме да уважим избора на хората и това, че ГЕРБ е първа политическа сила", обявиха лидерите на ПП Петков и Василев в първия си коментар след края на изборния ден.

Петков изключи напълно възможността за коалиция с ГЕРБ и ДПС. „Ние обещахме, че коалиция с ДПС и ГЕРБ няма да бъде направена“, каза той.

Ние много ще внимаваме хората да не се заблудят от думи като „експертен кабинет“, цитира БТА думите му.

Само да ви кажа, че няма такова нещо като експертен кабинет, защото всеки кабинет е подкрепен от политически партии. Всеки кабинет е политически, коментира Петков.

Той добави, че „Продължаваме Промяната“ ще бъде конструктивна опозиция. Това ни отреди народът, но ще бъдем конструктивна опозиция и ще се грижим за всеки лев, който харчи правителството, да бъде по най-прозрачния начин, каза още той.

Петков допълни, че зависи от първата политическа сила дали ще бъде съставено правителство.

Асен Василев добави, че фактът, че ПП губи изборите, "дава ясен мандат на ГЕРБ и ДПС, както заявиха преди изборите, да направят коалиция и да управляват страната". Василев очевидно реферира към думите на бившия енергиен министър на ГЕРБ Делян Добрев от 29 септември, който каза, че ще предложи на партиите с евроатлантическа ориентация да съставят заедно кабинет. Като такива той посочи ДПС и ДБ.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини