Община Смолян предостави компютърно оборудване на училища и детски градини

Община Смолян достави компютърно оборудване и принадлежности на училища и детски градини в града и село Смилян. Общината е бенефициент по проект „По-близки и по-успешни в Община Смолян“, финансиран от Европейски социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020. Учебните и детските заведения са партньори по проекта. Така на Детска градина „Радост“-Смолян бяха доставени 2 лаптопа и интерактивна дъска. Един лаптоп, интерактивна дъска и мултифункционално устройство получи Детска градина „Веселушко“–Смолян. За ДГ „Дъга“-с. Смилян има мултифункционално устройство и интерактивен дисплей.
На Основно училище „Юрий Гагарин“–Смолян са доставени 6 лаптопа, 2 интерактивни дъски, видеопроектор, прожекционен екран и мултифункционално устройство. 10 лаптопа и мултифункционално устройство има и за Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“-с. Смилян. Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“–Смолян получи 20 лаптопа, 6 интерактивни дъски, 4 видеопроектора, 4 прожекционни екрана и мултифункционално устройство. За Професионална гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“–Смолян са 11 лаптопа, 2 интерактивни дъски и мултифункционално устройство.
Оборудването е доставеното по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 във връзка с изпълнение на дейност за подобряване на образователната среда в четири училища и три детски градини по проекта и ще бъде използвано при обучението на децата и учениците.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини