Масирани руски удари по Украйна, 18 крилати ракети свалени

Днес най-малко 18 руски ракети са унищожени в небето над различни региони на Украйна, съобщи говорителят на командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат в ефира на информационния телемаратон.

"Днес, всъщност от нощта до 5.30 сутринта атакуваха с дронове камикадзе - 8 от тези Shahed-136 бяха унищожени в южната част на страната. Това е в Одеска и Николаевска област", каза Игнат и добави, че доста успешна бойна работа е била извършена от военновъздушното командване на силите "Юг".

Той отбеляза, че от 7 часа отново в цялата страна е обявена въздушна тревога. Руснаците използват стратегическа авиация от Каспийско море и други региони и крилати ракети Х-101 и Х-555, чийто обсег може да достигне 5500 км.

"Тази сутрин също бяха унищожени 4 ракети на юг, а отпреди около час последната информация е, че са унищожени още 14 крилати ракети – това са предварителни данни, още 14 ракети към тези четири, т.е. , в момента 18 крилати ракети са унищожени днес от ПВО“, каза Игнат.

Той отбеляза, че преди унищожаването на вражеските ракети са били задействани всички сили и средства - авиацията, зенитно-ракетните войски и мобилните групи с ПЗРК в цяла Украйна.

Масирани руски ракетни удари по Украйна

Днес в цяла Украйна повече от 5 часа продължава въздушна тревога. Съобщава се за експлозии в Запорожие, Одеса, Николаев, Днепропетровск, Виница, Ровне, Кировоград, Лвовска област.

Сутринта на 11 октомври се чуват взривове в Хмелницка и Одеска област, украинската система за ПВО работи.

Две ракети са свалени в Николаевска област, а една е прехваната в Ровненска област.

Под атака беше и Киевска област. Силите за противовъздушна отбрана са унищожили две ракети.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини