Гръмна склад с боеприпаси в Белгород, Русия съобщава за свалени ракети

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков обяви временно спиране на движението на влакове край Нови Оскол, след като останки от ракета паднаха в близост до железопътната линия, предаде Ройтерс.

Гладков написа в "Телеграм", че противовъздушната отбрана е свалила ракети край Нови Оскол, град с население от около 18 000 души, разположен на 96 км от границата с Украйна.

"Електропроводите са повредени. Влаковете са временно спрени", съобщи губернаторът и добави, че няма жертви. Ройтерс засега не може да потвърди от независими източници съобщението, а от Киев все още няма реакция на него.

Вчера Гладков обвини Украйна в обстрел по жилищен блок в град Белгород, административният център на областта. Украинските военни съобщиха, че ракетата е била изстреляна от района на Белгород към Украйна, но е била погрешно насочена.

Снощи Гладков съобщени за гърмежи и пожар във военен склад в района.

"В селището Октябрски, Белгородски район, Белгородска област, в резултат на обстрела на Въоръжените сили на Украйна е взривен склад за боеприпаси. Те се взривиха. По предварителни данни има загинали и ранени“, уточняват днес в телеграм рускияте служби.

За взривове в граничните руски райони се съобщава периодично след инвазията на Русия в Украйна на 24 февруари, като обикновено става въпрос за складове с гориво или боеприпаси. Киев не поема отговорност, но представител на властите веднъж окачестви предишни подобни случаи като възмездие за Москва за военните ѝ действия срещу Украйна.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини