Руснаците удариха с ирански дронове камикадзе Киев

По време на издирвателно-спасителни операции в жилищна сграда в центъра на Киев, където удари руски дрон камикадзе, са извадени телата на трима загинали цивилни, каза Кличко.

"Сред тях е млада двойка, съпруг и съпруга, които очакваха бебе. Жената беше бременна в 6-ия месец. Русия е терористична страна!" подчерта кметът.

Към 13:45 ч. 19 души са спасени, 4 са ранени, а 3 души са убити, съобщиха от канцеларията на президента на Украйна. 

Тялото на първа жертва е открито под руините на жилищна сграда в Киев, каза Антон Геращенко. Той показа кадри от мястото на удара на иранския "Шахед" по жилищна сграда в Киев. От видеото се вижда, че щетите са сериозни. Той казва, че под развалините се чуват гласове на хора.

В Киев днес са регистрирани 4 удара с дронове камикадзе.

Патрулни полицаи, криминалист и боец от специалните части свалиха "Шахед" над Киев при приближаването му към целта с картечници и пистолети.

"Това беше четвъртият дрон. Ако момчетата го свалят, той може да попадне на мястото, където се извършват спасителни работи, и спасители, лекари, полицаи могат да загинат", пише Герашченко.

 Очевидци публикуват моментите от пристигането на "шахедите" в Киев.

Президентът Володимир Зеленски реагира на атаките срещу Киев: "Врагът тероризира цивилното население цяла нощ и цяла сутрин. Безпилотни самолети и ракети камикадзе атакуват цяла Украйна. Има попадение в жилищна сграда в Киев. Врагът може да удари градовете ни, но няма да може да ни разбие. Само справедливо наказание и осъждане от бъдещите поколения очаква окупаторите. Победата е наша."

Кличко каза, че в резултат на нападение от дронове-камикадзе е избухнал взрив в жилищна сграда в столичния квартал Шевченко.

"Към момента от нея са извадени 18 души. По предварителна информация под развалините остават двама жители. Спасителните дейности продължават. Продължава гасенето на разрушени строителни конструкции и извозването на останки. Уточняваме информацията дали има загинали, написа той.

В центъра на столицата е блокирано движението по няколко улици, съобщи кметът Кличко.

Украинските железници предупредиха пътниците, които чакат въздушната атака да приключи в убежища и няма да могат да се качат навреме, че билетите ще важат за за следващия влак в същата посока. Влаковете се движат по разписание.

Геращенко също потвърди, че удар е бил нанесен в района на жп гарата. Според него целта на дроновете е било едно от критичните инфраструктурни съоръжения в близост до гарата. Попадението е "близо до този обект", но той все още функционира. Пострадала е сградата в съседство.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини