19 октомври - Ден на българския лекар

В днешния Ден на българския лекар – 19 октомври, ще бъде обявен носителят на приза „Лекар на годината 2022“. Това съобщиха от Българския лекарски съюз (БЛС). Официалната церемония ще бъде в Националния исторически музей. Очаква се отличието да бъде връчено от държавния глава Румен Радев. По време на събитието гостите ще могат да направят дарение в подкрепа на „Българската Коледа“ – благотворителна инициатива на президента на България, която има за цел да насърчава дарителството, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, засягащи здравето на децата и подпомагане лечението им.   

Традиционните категории, в които БЛС ще връчи награди, са “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“, “Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“,  “Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България, и “Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“.

През миналата година носител на приза „Лекар на годината“ беше главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Инициативата "Лекар на годината" се провежда от 2003 г.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини