Започна ремонтът на ул."Александър Батенберг" в Асеновград

Изображение 1 от 2

    Днес зам.-кметът по строителството в Асеновград инж. Стоян Димитров даде официално старт на ремонтните дейности по цялостното обновяване на ул. „Александър Батенберг“ в града.

    Той сподели, че „това е една от най-дългите отсечки на територията на общината и в същото време е много възлова за целия квартал. Дължината на отсечката е 810 метра.

    Фирмата изпълнител ще стартира с демонтаж на бордюри, демонтаж на тротоарни настилки, като впоследствие ще направят нови бордюри, нови тротоарни настилки и след като всичко това е готово, предстои цялостно преасфалтиране на отсечката.

    В частта от към ул. „Христо Ботев“ има една част с павета, които ще бъдат демонтирани и наредени отново. Надяваме се това да стане един хубав обект.

    В момента улицата е в лошо състояние. Дълги години беше в това си състояние. Идеята е тук да се направи една хубава улица, която да осигурява нормален достъп на хората.

    Молбата ни към тях е да не пречат на изпълнителите, защото всяка пречка създава предпоставки за лошо качество и забавяне на изпълнението на ремонтните дейности.

    Да махнат автомобилите си от улицата и съответно, след като бъдат поставени новите тротоарни настилки, да не ги използват за паркиране.

    Улицата е достатъчно широка, има възможност да спират и по пътното платно, защото в такива случаи община Асеновград няма право да претендира гаранции към изпълнителя.

    Периодът за изпълнение е в рамките до коледните празници. Надяваме се да приключим с цялостното изпълнение на улицата.

    Затварянето ще бъде на две пресечки, така че хората, живеещи тук, да могат да стигат нормално до домовете си.

    Ремонтът ще се осъществява изцяло в работно време. Надяваме се ремонтът на улицата да подобри цялостния облик на квартала“.

    Ремонтът на улица "Александър Батенберг" стартира в участъка от кръстовището с ул. "Родолюбие" до кръстовището с ул. "Поп Матей".

    Ремонтните дейности ще стартират с премахването на бордюри и тротоари, заради което временно ще бъде възпрепятстван достъпът с коли до имотите намиращи се в този участък.

    Ремонтът ще продължи впоследствие в посока улица "Христо Ботев", за което живеещите в участъка ще бъдат уведомени своевременно.

    Община Асеновград благодари на гражданите за търпението!

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини