Стрелба от микробус с мигранти в Унгария

Двама мъже, заподозрени в трафик на хора, стреляха от микробус, превозващ мигранти, по унгарски полицейски служители по време на преследване, което завърши в столицата Будапеща, съобщи Асошиейтед прес. При инцидента няма пострадали.

Двамата мъже са били задържани в Будапеща от унгарските сили за борба с тероризма след преследване, започнало на около 20 километра югоизточно от столицата, се казва в изявление на полицията.

Заподозрените започнали да стрелят по полицията от микробус с унгарски регистрационни номера, след като отказали да отбият на магистрала М5 близо до град Инарч. Полицията започнала преследване и микробусът бил принуден да спре в покрайнините на Будапеща. Заподозрените избягали в гората, от където продължили да стрелят по полицаите. Районът бил отцепен и заподозрените, които твърдят, че са иракчани, били задържани около час след началото на преследването.

В микробуса били намерени 21 мигранти, които твърдят, че имат сирийско гражданство. Двамата заподозрени ще бъдат обвинени в трафик на хора и нападение срещу длъжностно лице.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини