Полският президент се е срещнал с директора на ЦРУ във Варшава

Полският президент Анджей Дуда се е срещнал с директора на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс тази вечер във Варшава, предаде Ройтерс, като се позова на началника на полското Бюро по национална сигурност.

"Тази вечер президентът Анджей Дуда разговаря с началника на ЦРУ Уилям Бърнс, който е във Варшава, след като посети Анкара и Киев", написа в "Туитър" началникът на полското Бюро по национална сигурност. "Тема на разговора е била общата ситуация в сферата на сигурността. Бил е обсъден и контекстът на наскорошните събития", добави той.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че вчера се е срещнал с директора на ЦРУ, за да обсъдят войната в Украйна.

"Имахме среща с него… обсъдихме всички въпроси, които са важни за Украйна", заяви Зеленски на пресконференция и добави, че двамата са обсъдили, по неговите думи, ядрената заплаха от страна на Русия.

Бърнс посети Киев на фона на руските ракетни атаки срещу града. Зеленски каза, че началникът на ЦРУ е прекарал известно време в бомбоубежище.

Във Вашингтон американски официален представител каза, че Бърнс е бил в Киев, за да се срещне със свои колеги от украинското разузнаване и Зеленски.

В понеделник Бърнс се срещна в Турция с началника на руското разузнаване, като това беше първият контакт лице в лице на високо равнище между САЩ и Русия от началото на инвазията в Украйна.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини