Нидерландия блокира приемането на България в Шенген

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се присъединят към Шенгенското пространство, но ще блокира приемането на България, съобщи Нидерландската радиопредавателна корпорация.

Нидерландското правителство реши на заседание вчера, че България все още не отговаря на условията за присъединяване към Шенген, посочва медията.

Нидерландският министър на външните работи Вопке Хукстра заяви след заседанието, че все още е "твърде рано" да се постигне съгласие за присъединяването на България. Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса едва когато стане ясно, че в България има действаща правова държава, способна да се справи с корупцията и организираната престъпност.

Разширяването на Шенгенското пространство с трите държави е включено в дневния ред на срещата на министрите на вътрешните работи и правосъдието от Европейския съюз на 8 декември. Повечето държави вече са взели решението си по-рано. На срещата министрите трябва да постигнат единодушно съгласие за приемането на нови държави. Така че дори ако Нидерландия е единствената, която гласува против, България няма да получи разрешение, отбелязва медията.

Нидерландският министър-председател Марк Рюте заяви на пресконференция, че решението да не бъде подкрепено присъединяването на България към Шенген не е политическо, а се основава на факти. Според него Нидерландия не е единствената страна, която има съмнения по въпроса, съобщава уебсайтът "Дъчнюз".

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    СП
    с право
    13 -6
    08:49, 3 дек 2022
    Трябва да си напишем домашното и да си оправим корупцията.От нас си зависи.Бойко е едно лай*о и само краде и не мисли за държавата. Махнете тия фирми от границата.Оправете границите.България е нещастна държава заради управниците си.Не са ви хората виновни.Вие сте си виновни.Че и ние сме зле заради управляващите - некадърни и алчни.Половината хора се изнесоха от България заради вас.Заради вас не можем да бъдем бяла държава.12 години управление на герб до къде ни докара? Прости и алчни, ама много алчни.Накрая може би на вас ще се падне честа ако продължаваме така да я закриете тая държава заедно с ДПС.Пак повтарям- от алчност!
    • Vi
      viewed from the side
      4 -6
      12:37, 4 дек 2022
      много ти знае лалажийската остичка ! Ти от кои си и ти ли си идеалния разбираш гражданин ? За две години съсипахте държавата начело със бившия фатмак Румен Радев !
    • Ха
      хахаха
      4 -2
      15:52, 4 дек 2022
      и това го казва човека който подкрепя бившия пожарникар който е прочел само Винету според собствените му признания ...😂🤣😂
  • 2
    Georgi Dianov Gaidarov :

    Добро утро,
    реакцията на решението на Нидерландия ( и не само ) за Шенген показа много ясно за пореден път едни от най-основните проблеми на нашето общество.

    Първо, ние понеже сме тарикати никога не сме виновни,виновни са другите,които са лоши хора, завиждат ни и ни спират.
    Второ, тарикатлъка се е превърнала в основна форма на нашето общество.
    Ние искаме да сме в ЕС,да пътуваме без проблеми, да усвояване по български еврофондове( парите са на балъците от ЕС),същевременно да преработваме нефт от Русия, да не изразяваме ясна позиция и да бъдем в един съюз с другите,когато имаме ползи от тях, но не когато трябва да дадем нещо ние.
    Трето,показа че наистина не сме готови за Шенген, защото политиката на двойните стандарти по Ганъовски там не върви.

    У нас ,когато имаш необходимите връзки(по партийна или приятелско-роднинска линия) или си платиш на когото трябва, всичко може да стане и да се случи, независимо какво казва закона.
    У нас институциите ще те изперат и ще станеш чист като момина сълза, всяко забранено нещо ще стане законно разрешено, защото тези които прилагат закона и казват кое е правилно и кое не или не го прилагат,или го прилагат по начин,който съществено се различава от неговата цел.

    Има и трета възможност, който трябва ще си затвори очите ,естествено срещу нещо насреща.
    По това сме много добри, бих казал едни от най-добрите в света.
    Четвърто, безхаберието и некадърността у нас са достигнали космически размери.
    Липсва елементарна емпатия спрямо ближния, на почит е формата, под която много често липсва каквото и да е съдържание.
    Да, ама тези правила по български(по-скоро липсата им), на които ние сме свикнали и тук минават(за велико съжаление) преобладаващо минават до Калотина, от там насетне има други правила, с които ние се сблъскахме.

    И всъщност ни казаха,че не спазваме правилата, че законът не е еднакъв за всички, че с тарикатлъци сме до Калотина, докато всички останали се развиват(Румъния и Хърватия). Изборът искаме ли да сме в това блато или не е наш, ние решаваме ще направим ли нещо, за да излезем от него?
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини