Хванаха 17-годишен, продавал екстази в пловдивско училище

Заловиха 17-годишен ученик с екстази по време на учебен процес. У момчето са открити 20 таблетки от наркотика. По първоначални данни той е продавал дрогата на свои съученици. Това обявиха пред журналисти от прокуратурата и полицията в Пловдив.

За такова престъпление законът предвижда затвор до 15 години, но младежът е непълнолетен и може да не бъде осъден, уточниха от обвинението.

Данните изнесени от апелативната прокуратура, към която има 6 окръжни прокуратури, касаят области Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково, Стара Загора. За последните два дни са повдигнати обвинения на 50 лица за държане и разпространение на наркотици, 18 - са област Пловдив, по страви производства. Извършени са 11 претърсвания, по стари производства, като са задържани трима издирвани.

В резултат на стартиралата в 12 вечерта на акция „Бяло“ има 24 нови образувани досъдебни производства, девет са за държане и разпространение на наркотици. За района на ОП Пловдив - 7 претърсвания, задържани - 8.

Общо за региона са извършени 18 претърсвания, 24 лица са задържани за 24 часа, за по-малко от 15 часа работа на полицията. Има заловени над 100 кг метамфетамини, установена лаборатория в Сопот за производство на марихуана. Факт е, че ученик в 11 клас разпостранява дрога сред съученици. В дома му са установени още наркотици.

В момента на терен в Пловдивска област работят над 500 служители на МВР. Работи се около учебни заведения и места, където се събират млади хора - паркове, заведения, и това ще бъде акцент в акцията. Жандармерия е включена в двата ромски квартала Столипиново и Шекер махала, както и в Карлово, Асеновград, Раковски и Стамболийски.

В момента няма как да се дават подробности по отделни казуси, тъй като се образуват предварителни производства. Ученикът не е задържан в класната стая пред съучениците си, все пак стана ясно.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини