Citroen възражда легендарния 2CV

Новата му версия е наречена DS2

От Citroen планират да припомнят на клиентите си своя легендарен модел 2CV чрез създаването на съвременна негова версия. Във френското списание Auto Plus са публикувани детайлна информация и снимки на колата, наречена DS2. Тя представлява компактен хечбек, който ще бъде пуснат в продажба през 2012 година и ще е част от новата моделна гама, обозначена с DS. 

Стилът на новия автомобил е базиран на концептуалния модел Revolte, показан на автомобилното изложение във Франкфурт през месец септември тази година. Той има нова предна решетка, върху която доминира емблемата на Citroen, по-големи предни фарове, както и по-късо междуосие. Задният капак на автомобила се състои от две части и се отваря хоризонтално. Този дизайн напомня застила на MINI Clubman. 

Линиите по предния капак са изпъкнали, профилът на покрива е извит, а задната част – плоска. Тези особености в дизайна на DS2 са характерни и за стила на 2CV. От особена важност за създателите на новата гама DS е да се произведат по-луксозни и съвременни автомобили, които могат да се конкурират с вече установените модели. 

За да бъде успешен моделът DS2, той трябва да притежава лукс на достъпна за клиентите цена. Затова от компанията ще заемат платформата и двигателите, използвани за новия C3, чиито продажби ще започнат от месец февруари. 

На кандидат-купувачите от Citroen предлагат избор от икономични трицилиндрови бензинови двигатели, които ще бъдат използвани за първи път за C3 през 2011 година, тъй като тогава предстои обновяване на модела. Клиентите на френската компания могат да оборудват Citroen DS2 и с 1.4-литровия дизелов HDI двигател. 

Други модели от гамата DS са конкурентът на MINI - DS3, който ще се появи през следващата година, както и базираните съответно на C4 и C5 модели DS4 и DS5, чиито дебют е планиран за 2011г.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини