Меджидиев уверява, че липсващите лекарства ще бъдат доставени

До края на този месец се очаква да бъдат доставени инхалаторни форми на лекарства, за които хората изпращат сигнали за липсата им. Притежателят на разрешението за употреба на един от медикаментите е подал информация, че предстоят регулярни доставки през тази година, а на другия – за януари, февруари и март. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев.

За медикаментът, понижаващ нивото на кръвната захар, доставките ще са през този месец и през май. Очаква се забавяне на доставката му през февруари и през март. Според съобщението на Европейската агенция по лекарствата се очаква временен недостиг на лекарството за цялата територия на ЕС до средата на годината, посочи още министър Меджидиев.  

Липсата на един от антидепресантите се дължи на производствени проблеми, каза още той и допълни, че последните доставки са разпределени сред търговците на едро. 

За един от липсващите инсулини министър Меджидиев каза, че през януари се очаква доставка, а предишната е разпределена сред търговците на едро.

Антибиотиците, за които също има сигнали за липси, също ще бъдат доставени, увери министър Меджидиев.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини