Какво казва формата на пръстите за личността ви

Пръстите на всеки човек имат различна форма. Големи, малки, с изпъкнали кокалчета или дълги и фини като на пианистка. И въпреки че са уникални, все пак могат да се разделят грубо на три категории.

А: дълги и прави, с плоска и равна горна повърхност.
В: дълги пръсти, леко закривени на една страна и заострени към върха.
С: пръсти с дебели и неравномерни кокалчета и закръглена горна повърхност.

А. Ако пръстите ви са прави без издутини по кокалчетата, вероятно сте от хората, които крият грижливо личния си живот и предпочитат да пазят своите чувства и тайни за себе си. Трудно е човек да опознае истинското ви „аз“, защото сте склонни да се ограждате с високи стени, които само най-близките ви могат да ги преодолеят. В същината си вие сте емоционални, състрадателни и се отнасяте с любов към животните. Сред приятелите си сте известни с голямото си сърце и уникалното си чувство за хумор.

B. Ако пръстите ви са леко изкривени от едната страна, вие сте верни и лоялни и никога не изоставяте приятели в беда. Бързо се влюбвате, понякога дори прекалено бързо. Охотно подарявате сърцето си на някого, който лесно може да го разбие. По тази причина понякога се съмнявате в себе си и не се чувствате особено добре сред непознати. Но пониженото самочувствие не ви пречи да си поставяте ясни цели и когато си наумите нещо, обикновено го постигате.

C. Ако пръстите ви са с издадени кокалчета, вие сте изключително емоционални и понякога с мъка контролирате чувствата си. Въпреки че сте като отворена книга, много често сте силно подвластни на емоциите си и настроенията ви се менят непредвидимо. Вкопчвате се в предмети, хора или животни, но и лесно ги изоставяте, ако се налага. Искате да угодите на всички и нерядко поставяте собствените си потребности и желания на второ място.

А ето и какво показват формата на пръстите и дланта за вашата личност.

1. Земна ръка: Къси пръсти и квадратни длани
Ако имате къси пръсти и квадратни длани, вашите личностни черти разкриват, че сте честен, съвестен, традиционен и здрав. Имате много практичен възглед за живота, който може да засегне хората, които ценят чувствата. Склонни сте да се занимавате изцяло с материални печалби и пари. Имате място за мечти и емоции, но не сте много сантиментален човек. Вие сте мъж или жена с много умения. Обичате семейството си и го пазите преди всичко. Вие сте прям и казвате нещата така, както са. Можете да бъдете защитени и грижовни, но също и упорити и целеустремени. Имате бърз ум и страхотно чувство за хумор. Обикновено сте уравновесени. Водите организиран живот. Ще получите нещата с труд или с хитрост. Не разкривате истинските си чувства. Вие сте социални и поддържате добра мрежа от приятели.

2. Въздушна ръка: Дълги пръсти и квадратни длани
Ако имате дълги пръсти и квадратни длани, вашите личностни черти разкриват, че сте любител на абстрактните и интелектуални разговори. Вие се отдавате на красиви начини за себеизразяване. Вие търсите стабилен емоционален живот, но вътрешно сте недоверчиви към емоциите. Имате огромен страх да не бъдете разочаровани. Не се доверявате лесно на хората. Дори и да сте в обвързваща връзка, винаги ще имате някои съмнения или страхове. Вие сте любопитни. Обичате да изследвате нови неща и места и да слушате истории за хора. Вие сте аналитични. Предпочитате да сте максимално оригинални. Вашият темперамент понякога може да се появи от нищото. Обичате да говорите за всичко. Обичате да изследвате различни гледни точки. Освен това обичате да организирате неща или да изненадвате любимите си хора. Искате да бъдете приети такива, каквито сте, което се оказва проблемна точка в живота ви.

3. Огнена ръка: Къси пръсти и правоъгълни (дълги) длани
Ако имате къси пръсти и дълги длани, вашите личностни черти разкриват, че сте енергични, ентусиазирани, неспокойни и харизматични. Имате отлични лидерски качества. Не се стеснявате да поемате рискове или да използвате възможностите. Обичате да сте център на внимание. Понякога можете да бъдете и неприятни. Вие сте екстроверт. Обичате да говорите за себе си. Вие сте многостранни и се стремите да бъдете перфектни във всичко, което правите. Постоянно търсите нови идеи. Винаги ще искате да сте пред тълпата. Бързо поемате инициатива и се придържате към завършване на вашите проекти или постигане на целите ви до края. Обичате да прегръщате своята индивидуалност. Вие не се съобразявате с идеалите или нормите, определени от обществото. Вие живеете според вашите правила и това, което чувствате, че е правилно.

4. Водна ръка: Дълги пръсти и правоъгълни (дълги) длани
Ако имате дълги пръсти и дълги длани, вашите личностни черти разкриват, че имате силно въображение, чувствителност и емоционалност. Хората с такива ръце са мечтатели. Обикновено сте нежни и спокойни отвън, но във вас се надига буря от емоционална турбуленция. Имате силни настроения. Държите идеалите си за взаимоотношения много високо и очаквате хората да се съобразяват с тези идеали по всяко време. Хората с такава ръка са много потайни и интровертни. Изграждат твърде високи стените около сърцето си. Могат да извлекат всичко от другия поради нежния си и отзивчив начин на общуване. Човек обаче не би могъл да проникне в техните мисли и чувства, освен ако не ги разкрият истински. Когато свалят гарда си, хората с водна ръка са уязвими, емоционални, романтични и идеалисти, повече сантиментални, отколкото рационални. Имат нужда да бъдат изслушвани и подкрепяни с любов и грижа.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини