Петима депутати от ДБ пратиха сигнал до СЕМ да разследва Волгин

В последния ден на 48-ото Народно събрание Кремена Кунева, Елисавета Белобрадова, Йордан Иванов, Димитър Найденов и Иван Белчев от "Демократична България" изпратиха сигнал до Съвета за електронни медии с настояване да направят проверка на поведението на радиоводещия Петър Волгин и на съдържанието на предаването "Политически НЕкоректно" по БНР. 

На 1 февруари Волгин написа във Фейсбук следния текст: "Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд."

Според депутатите от "Демократична България" (ДБ) Волгин не просто изразява подкрепа и възхищение от комунистическия режим в България и режима на Путин в Русия, "но и видимо съжалява, че т.нар. Народен съд не може да се разправи с някои наши съвременници". В жалбата си от ДБ напомнят на Съвета за електронни медии (СЕМ), че комунистическият режим и решенията на Народния съд са обявени за престъпни със закон и че Европейският парламент е обявил Русия за държава, спонсорираща тероризма. 

"Твърдим, че чрез подбора на гости в предаването си и възползвайки се от ефира на обществена медия, Петър Волгин извършва пропаганда в полза на престъпни режими и извършвани от тях терор и убийства на невинни хора, а това е нарушение както на закона, така и на Етичния кодекс на българските медии, както правилно отбелязват журналистите, спазващи моралните и етични норми на професията", пишат от ДБ. 

Същевременно журналистката Веселина Седларска коментира вчерашното участие на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов в делничното предаване на БНР 12+3 с водещ Петър Волгин:

"Двайсетина пъти Костадинов вместо "Демократична България" каза - Доносническа България. Домакинът Волгин съучастнически мълчеше. Няма да спомена думата медия, нито национално радио. Такова поведение от страна и на двамата няма нищо общо с медиите, а с повсеместния дефицит на обикновено човешко достойнство."

Няколко часа по-късно Волгин е отговорил задочно на обвиненията в социалната мрежа:

"Доносническа България" много искат да забранят всяко мнение, което се различава от тяхното, без значение къде е изказано - в телевизии, по радиостанции, във вестници, в сайтове. Е, докато те се мъчат с тези, отречени от историята и обречени на провал усилия, ние ще продължим да си говорим свободно. И тук, и по радиото, и в Телеграм."

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини