Честит празник! Днес е международния ден на жената

Международният ден на жената се празнува всяка година на осми март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените.Започнал само като политическо събитие за социалистите, празникът постепенно става част от културата на много страни. В някои от тях денят губи политическата си окраска и става просто повод за мъжете да изразят своята симпатия и внимание към жените около тях – нещо като комбинация от западните празници Ден на майката и Свети Валентин. В други страни темата за политическите и човешките права на жените, отстоявани от ООН, е силно застъпена, а на борбата за признаване на тези права на жените по света се гледа отговорно и с надежда. В България денят се празнува и като Ден на майката. Първият Ден на жената е отбелязан на 23 февруари1909 г. в САЩ  по инициатива на Американската социалистическа партия.

С официалнси съобщения Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев и Кметът на Смолян Николай Мелемов поздравяват всички дами в региона: 

Уважаеми дами, приемете моите най-искрени пожелания по случай 8-ми март - Международния ден на жената, казва Сабрутев.
Благодаря, че Ви има и че сте до нас! Вие сте тези, които създавате и дарявате с любов, подкрепяте и насърчавате, вдъхновявате и неизменно прощавате.Приемете моята признателност и уважение за Вашата всеотдайност, с която ни правите по-добри и милосърдни, за силата с която отстоявате традициите и правите света по-красив!Бъдете смели в мечтите си, щастливи и лъчезарни, одухотворени и нежни!Пожелавам Ви здраве и пролетно настроение!
 
Честит празник на по-добрата, по-нежна и по-красива част от човечеството, се обръща с поздрав кметът на Смолян Николай Мелемов.
Уважаеми жени,
Поклон пред всички Вас, които сте създали живот, които сте пожертвали собствения си комфорт, за децата си, за каузи, чрез които помагате на нуждаещите се. Респект към Вашата всеотдайност и безкрайна любов.
Вие отдавна сте получили своето място в обществения, културния, политическия и икономическия живот, но Вие сте и пазителките на семейните ценности и на дома.
На днешния ден искам да Ви пожелая да бъдете щастливи. Продължавайте да зареждате дните ни с позитивизъм и светлина.
Бъдете красиви като цветята, бъдете нежни като полъх, бъдете сияйни като звездите, бъдете успешни.
Бъдете все така мили и добри, бъдете горди затова, че носите името Жена!
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини