Смолянската болница получи четири модерни апарата за анестезия

Четири модерни анестезиологични апарата получи МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян. Новата техника бе доставена миналата седмица, съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Марин Даракчиев. Днес за първи път бе използван единият от тях по време на гинекологична операция. Ролята на апаратите е по време на анестезия да поемат дихателната функция на човек, която е много важна за гарантиране на сигурност при дадена оперативна интервенция. 
Новата апаратура е на стойност 188 880 лева, като средствата са осигурени от Министерството на здравеопазването и собствени средства на болницата. 
Това са съвременни апарати, на реномирана марка, с всички възможни екстри – с режими на обдишване, с възможност за даване на анестезия на деца и възрастни, за да се гарантира сигурност по време на анестезия и болните да получават качествена и адекватна медицинска грижа, посочват още от болницата. 
Два от апаратите ще бъдат разположени в залите - хирургична и травматологична, и по един в Родилно и Гинекологично отделение. 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини