Ябълков пай Роза

Ябълков пай Роза

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбъркайте в купа брашното и захарта и добавете към него маслото на кубчета. Започнете с пръсти да смесвате, докато стане на трохи. Сипете върху кухненския плот и замесете сместа.

В кладенче по средата добавете 1 с.л. олио и вода, колкото е необходимо. Ако тестото е твърдо добавете малко водичка, а ако е меко - малко брашно. Щом се получи гладко тесто, го покрийте с фолио и оставете за 30 минути в хладилника.

Намазнете форма за пая и в нея сложете разточеното на кръг тесто, като то трябва да излиза леко от стените на тавичката. Притиснете добре с пръсти.

За пълнежа сложете в съд на котлона 3 с.л. сладко по избор, заедно с нарязаните и запечени орехи, ситно нарязана 1 ябълка, водата, рома, джинджифила, канелата и индийското орехче.

Щом течността се изпари, снемете от котлона и оставете да се изстуди. Напълнете пая с нея. Нарежете обелените ябълки на тънки филии и започнете от периферията към средата да ги редите на кръгове, като застъпвате краищата им. Отгоре сложете няколко малки бучки масло и поръсете леко с кристална захар.

Сложете да се изпече в предварително загряна силна фурна, на около 210 градуса, като към края покрийте с фолио отгоре, за да не прегори.

Източник: gotvach.bg

Последни новини