Изложба „Рисунка“ на художничката Силвия Топалова се открива в Перник

Изложба „Рисунка“ на художничката Силвия Топалова се открива тази вечер в галерия „Кракра“ в Перник, съобщиха от институцията. Авторката показва творби, направени предимно с туш, перо и четка.

Това са рисунки, създадени в различни периоди, сподели авторката. По думите й за първи път тя е експонирала подобни свои творби в Национална изложба на рисунката през 1975г., в която е участвала с три произведения.

Силвия Топалова има 15 самостоятелни изложби. Участвала е във всички сборни изложби на пернишките художници, в изданията на Зоналната изложба „Струма“, в международни и национални пленери и биеналета.

Топалова е родена в София, но живее в Перник. Завършила е ВХТИ и е била извънреден студент във Висшия институт за изобразително изкуство “ Николай Павлович“ със специалности „Графика и илюстрация“ и „Промишлени форми “ (дизайн) с преподавател по рисуване проф. Иван Кирков. Нейни творби се намират във Вашингтон, Пардубице, Прага, Мадрид, Лондон, Лос Анджелис, Ниш, а така също в София, Кюстендил, Благоевград, Перник, Радомир, Земен.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини