Наградиха победителите от Националния конкурс „Аз обичам България и традициите ни”

    Изключително вълнуващ бе моментът, когато вчера, в сградата на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – област Кърджали,бяха наградени победителите от националния конкурс за утвърждаване на патриотизма и българщинатаза деца и ученици на допълнителна подкрепа с ресурсно подпомагане, в чест на 145-годишнината от Освобождението на България, който бе иницииран от Регионален център –Бургас.

    Ученици, които са на допълнителна подкрепа към Регионален център – област Кърджали,получиха множество грамоти за активно участие в националния конкурс „Аз обичам България и традициите ни”, а сред тях двама спечелиха призовите първи места, един второ и двама трето място.Те бяха отличени от общо 321 деца и ученици от страната, подкрепени от своите родители и учители, изпратили свои патриотични снимки, колажи, песни и видеоматериали. Възрастовите групи, в които се надпреварваха талантливите родолюбци бяха четири: първа - от 3 до 7 г., втора - от 7 до 9 г., трета - от 10 до 13 г. и четвърта - от 14 до 18 г.

    Участието на децата бе индивидуално и групово в няколко направления: представяне на българска традиция, представяне на носии от региона, изпълнение на народна песен, изпълнение на хоро, ръченица и други танци, рецитиране на стихотворение, отговарящо на темата на конкурса, рисунки, колажи и скулптури на тема: „Аз обичам България и традициите ни“.

              В присъствието на техните родители, учители, наставници и директор на ПГ, както и на целия колектив на РЦПППО - област Кърджали, победителите получиха бурни аплодисменти,грамоти, награди и лакомства, както от организаторите на конкурса, така и от Регионален център – област Кърджали, от където са техните подпомагащи ги ресурсни специалисти.

    „Днес е един прекрасен ден  на заслужено признание за положения труд от страна на учениците и техните ръководители, както и ден на удовлетворение от самите успехи”, започна тържественото си слово директорът на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – област Кърджали, г-жаМариана Георгиева.„Невъзможно е да обичаш своята страна, ако няма привързаност към родната земя, към нейните изконни обичаи и традициии към историята ни.Чувството на патриотизъм не възниква от само себе си. То се формира в резултат на целенасочено и осъзнато възпитателно въздействие върху човека още от най-ранната му възраст, особено важна роля, в което иматучители, родители и възпитатели. Затова съм убедена, че към този конкурс сте подходили не простос творческа страст, а ис любов да преоткриете богатството на България –като един земен рай, за който милеем и пазим. Тук сме се родили, тук живеят сърцата ни и тук обичаме. Страната ни е малка, но ражда много таланти. Това е още един повод за гордост и самочувствие!” – каза преди да връчи грамотите и наградите Г-жа Георгиева. 

    Поздравителен адрес, признание и аплодисменти получи и присъстващия на събитието, г-н Венцислав Чобанов от ПГТ „Христо Смирненски” - гр. Крумовград, обл. Кърджали имузикален ръководител на едно от отличените момчета, за неговото партньорството с Регионален център - Кърджали, за грижата, вярата и всеотдайността му към всяко дете и ученик и приносът му към приобщаващото образование, възпитавайки ги чрез своята любов към музиката. Той от своя страна поднесе своята емоционална благодарност към ръководството на РЦПППО – област Кърджали, към ресурсните специалисти и отбеляза, че само с ефективната комуникация, екипност, приятелство и партньорство между институциите ние си помагаме, създаваме доверие, приемаме различието, вървим напред и постигаме тези големи успехи.

              Искрени благодарности бяха отправени и към колегиума, родителите и настойниците, учителите и директорите на училищата, на изявилите се ученици. „Изразявам дълбока благодарност за търпението, трудовия ентусиазъм и личния подход към всеки ученик и дете на допълнителна подкрепа с ресурсно подпомагане,за усърдието, търпението и труда, с който доказвате, че подпомагането, възпитанието и образованието на нашите специални деца, може бъде успешно” – с тези емоционални думи приключи награждаването на учениците, директорът на Регионален център – област Кърджали, г-жа Мариана Георгиева.

    РЦПППО – област Кърджали

             

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини