Ще се превърне ли Кърджали в Академия на ДПС за местната власт?

 Ще се превърне ли Кърджали в Академия на ДПС за местната власт? Такава теза анонсира в предизборната кампания за парламентарните избори кметът на общината инж.д-р Хасан Азис. Беше ясно,че на 2 април ДПС направи генерална репетиция за общинските избори. Четата на Сокола взе за пореден път Кърджалийска област. Наред с това обаче тя прибави в актива си Разград, Търговище, Силистра, Шумен.Бе на крачка да триумфира с победа в Смолянско и Хасковско. Броят на общините с кметове на Движението на есен ще нарасне лавинообразно. Не е изключено ДПС да стане втора политическа сила в местната власт след ГЕРБ.

 Безспорно еталон за управление ще бъде Кърджали.Тук е витрината на Българския етнически модел, но и Бастион на Доган. За нашите изселници в Турция Кърджали е Калето на турците. През него минават „душевните граници” на президента на югоизточната ни съседка Реджеб Таип Ердоган. Кърджали е обект на Стратегическата дълбочина на неосманизма.

 Не случайно Кърджали е приоритет на турският посланик Н.Пр.Айлин Секизкьок. Тя гостува често на кмета Хасан Азис. Дори посети демонстративно родното му село Мост.Подкрепата за него е част от партньорството с Движението за права и свободи. Посланик Секизкьок бе на ифтара с който ДПС откри предизборната си кампания в Девети кърджалийски многомандатен район.

 Впечатляваща е разликата между поведението на Секизкьок и това на нейния предшественик Сюлейман Гьокче.Настоящата посланичка е отявлен фен на подкрепата за ДПС от официална Анкара.

  Каквото и да стане на президентските и парламентарни избори в Турция ,едно е ясно ДПС ще има подкрепа.Тя работи добре ,както с Ак парти , така и с Народо-републиканската партия.

  Мнозина смятат, че подкрепата от Анкара няма да е достатъчна ДПС да спечели Кърджали наесен. Визират критиките в социалните мрежи спрямо градоначалника Хасан Азис.Сочат се корупционните скандали в общината. Настоява се за повече усилия в поддръжка на инфраструктура и чистота.

 За ДПС обаче, нов мандат на Хасан Азис ще бъде триумф.Той е зам.председател на Националното сдружение на общините в Република България и дългогодишен представител в Комитета на регионите на ЕС. Вече е и доцент и може да преподава в Академията на ДПС за местната власт. Мнозина кметове в Кърджалийско се учат от него на политическо поведение.

  За ДПС Кърджали е не само модел за страната,но и за разбунените Балкани. Той се дава за пример като Столица на толерантността, което не идва от самосебеси,а е постижение на всички кърджалийци.

 Идилията обаче се помрачава по време на изборите .През последните две години по време на вот стана традиция да се арестуват активисти на Доган.Обвиненията падат,но впечатленията за купуван вот остават. Особено сега когато се върна хартиената бюлетина.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини