Сборна формация "Пеещи артисти" представя симфонична версия на "Една българска роза"

Проектът "Пеещи артисти" ще представи нова версия на песента  "Една българска роза" на 9 април, съобщава създателят на проекта Игор Марковски.

Маргарита Хранова, Милица Божинова, Жаклин Таракчи, Орлин Горанов, Орлин Павлов и Дарин Ангелов ще пеят в новата симфонична версия на "Една българска роза". 

Песента е по стихове на Найден Вълчев и музика на Димитър Вълчев. Аранжиментът е на Георги Милтиядов. Записът на песента е направен в студиото на Максим Горанов под вещото ръководство на маестро Георги Милтиядов. Клипът е заснет в студио от оператора Владимир Михайлов и режисьора Васил Стефанов, със специалното участие на Найден Вълчев. В клипа 95-годишният Найден Вълчев пише на ръка текста на "Една българска роза".

Текстът на песента е създаден през 1968 година. Паша Христова печели "Златен Орфей" през 1970 година, изпълнявайки "Една българска роза".

"Пеещи артисти" ще представят песента на живо за първи път на концерт в Античния театър в Пловдив на 1 юни. Песента е създадена специално и за празника на българската роза и на град Казанлък, който ще се отбележи на 2 юни.

Премиерата на песента и клипа "Една българска роза" ще се състои на 9 април (неделя) от 09:00 часа.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини