Байерн смачка Ювентус насред Торино

Байерн Мюнхен постигна една от най-забележителните победи в историята си, след като разгроми Ювентус в Торино с 4:1 и се класира за елиминационната фаза в Шампионската лига за сметка на италианския гранд, предаде sport1.

В другия двубой от групата резервите на Бордо се справиха с Макаби Хайфа в Израел и отново взеха максимума след успех с 1:0.

На "Олимпико" в Торино "старата госпожа" откри резултата чрез Давид Трезеге припървата си по-сериозна атаката, след като френският нападател порази целта с великолепен изстрел от въздуха. Още преди почивката обаче Мартин Касерес фаулира Ивица Олич в наказателното поле на домакините и вратарят на баварците Ханс-Йорг Бут възстанови паритета с безкомпромисен шут от бялата точка.

През второто полувреме баварците доминираха тототално и първо Олич направи точна добавка, за да обърне изцяло развоя на срещата, а интригата на практика приключи с попадението на Марио Гомес. До края остана време и за резервата Анатолий Томишчук да се разпише с гръмотевичен удар от границата на наказателното поле, за да потопи в скръб Торино.

В другия двубой от групата вече класиралия се Бордо се наложи с 1:0 при визитата си в Израел на Макаби Хайфа.

Така жирондинците завършват като победители в група А, а втората квота за следващата фаза отиде при Байерн Мюнхен. Ювентус ще играе в Лига Европа през следващата пролет, а на дъното приключи Макаби Хайфа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини