Махат Любо, плащат му 540 бона

Любослав Пенев няма да е треньор на ЦСКА през пролетния полусезон, пише "Меридиан Мач". Това, закоето се говори отдавна, вече е факт и шефовете на клуба са взели твърдо решение за раздялата със специалиста. 

Това било обсъждано и на среща на ръководството непосредствено след мача с Черноморец (0:0), след която един от собствениците на клуба Димитър Борисов каза само, че са разговаряли за бизнес.

Въпреки декларираната многократно подкрепа и дори предоставяне на финансови гаранции пред държавата за излизането на Любо в чужбина, от "Титан" не смятат да продължават безкрайно тази авантюра.

В последно време те се опитват да спасят имиджа на клуба, но проблемите се трупат върху ЦСКА един след друг. 

Самият треньор вече е уведомен за предстоящата раздяла, но е дал съгласие да не огласява нищо до края на полусезона. Пенев ще води ЦСКА в предстоящия мач от турнира за Купата на България, както и в последния двубой от Лига Европа срещу Рома.

Шефовете на ЦСКА вече преговарят с Миодраг Йешич да заеме поста. Сърбинът е дал принципното си съгласие да се върне на "Армията". Той обаче ще изчака ръководството на клуба да обяви официално рокадата.

Ако собствениците на ЦСКА от "Титан" Димитър Борисов и Иво Иванов решат да уволнят Любослав Пенев, клубът ще трябва да изплати солена неустойка на треньора, твърди пък "Тема Спорт". 

Според запознати сумата възлиза на 540 000 лева, което е размерът на всички негови заплати до края на договора му с "червените". Контрактът на Пенев-младши с "червените" изтича през юни 2011 година.

Интересното е, че напук на мераците си преди месец Любо вече няма желание да сдава поста и единственият вариант остава той да бъде уволнен.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини