„Здравей, Книгария“ на Божидара Ангелова на изложението „Българско е“ в Кърджали

 Деца и родители ще имат възможности за лична среща с авторката и Леля Приказка

Изложението "Българско е" поспира в Кърджали в дните от 20 до 23 април по време на празника Рамазан Байрам. То ще е разположено на площадката пред Театрално-музикалния център (театъра). Освен щандовете със занаятчийски изделия, където всеки би намерил по нещо за себе си, за любителите на качествена българска детска литература пловдивското издателство „Разказвачът на приказки“ ще предложи романът за деца „Здравей, Книгария“ на Божидара Ангелова. На щанда ще има представени още над 15 български детски автори.

Божидара Ангелова е позната сред кърджалийци като творец и автор на поетични сборници и детска литература. Нейни издадени книги с поезия са: „Етюди от един живот“ (2009), „На времето видях следата“ и „Повече от думи“ (2022). Сред заглавията за деца могат да бъдат изброени: сборникът с приказки „Огледалцето на Бог“, помагалото за първокласници „Приказка чудата за буквите и числата“ и романът за деца „Здравей, Книгария“. Нейни детски стихотворения са намерили място в читанката и помагало по БЕЛ за 2 клас на издателство „Просвета“. Мнозина са чели нейни публикации, интервюта, фейлетони и журналистически разследвания от страниците на вестник „Нов живот“. Сред учениците от начален етап от различни училища и малчуганите от редица детски градини в областния град, както и в други градове на страната, е известна и като Леля Приказка, тъй като често тя драматизира свои приказки пред детска публика. Срещите с нея по време на изложението могат да бъдат осъществени в часовете между 9 и 10 ч. преди обед и след 17 ч. до 18.30 ч.

Изложението „Българско е“ се организира от едноименното Сдружение с нестопанска цел, което си е поставило за задача да популяризира и подкрепя българските творци, занаятчии и малки производства.

Теодора ТЕНЕВА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини