Протест пред президенството: Тук не е Москва! Радев е слуга на Русия

Около 1000 души се събраха във вторник вечерта в триъгълника на властта в София на протест срещу президента Румен Радев и позицията му при връчването на втория мандат за съставяне на правителство в понеделник. Към протестиращите се присъединиха и депутатите от коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България".

В понеделник Румен Радев даде мандата на ПП-ДБ „с отвращение“ и посъветва номинирания за премиер акад. Николай Денков да не го реализира.

"Всички граждани, подкрепящи европейския път и спазването на Конституцията, са поканени!", написаха още вчера организаторите на протеста.

Акцентите, довели привържениците на проевропейската и проатлантическа ориентация на България в центъра на столицата са Европейският път на България, изпълняването на задълженията на страната като член на ЕС и НАТО, спазването на конституционните механизми за парламентарно управление и редовно правителство.

Ораторите на площада призовават европейският път на България да не бъде поставян под въпрос, а в Европа да не говорят със съмнение за нашето членство в Европейския съюз и НАТО и да не се позволява от служебното правителство и президента Радев на прояви на агресия срещу Европейската комисия в България. Активисти на Гражданското движение "Боец" събират подписка за импийчмънт на Румен Радев.

„Румен Радев е позор за България, Слуга на Русия, вечната империя на злото“, пише на някои от плакатите, които носят протестиращите. Полицията е заградила голяма част от пространството пред входа на президентството и протестиращите са държани на разстояние. Блокирано е движението по "Цар Освободител".

Час и половина след началото на демонстрацията стотиците събрали се пред президентството се отправиха към Народното събрание. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Gd
    gdfh
    0 0
    10:54, 31 май 2023
    Тая снимка, не е от протеста, видях такава в друга медия, общо са 8 човека на протеста...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини