Съдии от Хасково отличиха ученици от Езиковата за партньорство и есе по право

    Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ бе официално закрита днес в Окръжен съд – Хасково, съобщиха от Темида.

    Програмата бе организирана съвместно от Окръжен съд – Хасково, Районен съд – Хасково, Окръжна прокуратура – Хасково и Районна прокуратура – Хасково, както и учениците от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

    На събитието съдия Стратимир Димитров и съдия Милена Дечева от Окръжен – съд Хасково връчиха удостоверение за участие и партньорство на Езиковата гимназия и на директора на училището Деян Янев. Отличена бе и Румяна Лозева като координатор на 180-те ученици от 9, 10, 11 клас, участвали в различните лекции и мероприятия организирани както в Съдебната палта, така и в училището през цялата учебна година.

    На 13 ученици, участвали в конкурса за „Есе по право“ бяха връчени удостоверения. Отличени бяха есетата на Даяна Добрева, Елис Мустафа и Нилем Кадир, които получиха и материална награда - ваучер за книга.

    На събитието присъстваха съдия Христина Жисова – зам.-административен ръководител на Районен съд – Хасково и Мая Димитрова – административен секретар.

    Образователната програма допринася за повишаване правната култура на учениците, за по-добрата информираност за структурата, функциите и значението на съдебната власт в Република България. Тя е съвместен проект на Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката, за учебната 2022 – 2023 г.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ма
      Мая Райчева
      3 0
      21:07, 15 юни 2023
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Дъ
      Дъртата Мая
      1 -1
      20:53, 16 юни 2023
      Браво, много поучително! Езиковата гимназия е престижно училище!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини