РДТ кани на премиерата на спектакъла “Extravagant Dreamster”

Изображение 1 от 6

    Известно е, че много поети, писатели и учени сами са съчинявали своите епитафии приживе. Защо тогава и един Преход (пък бил той и българският такъв) да не може да съчини своята епитафия?
    Поезията и публицистиката на Ани Илков ни „повежда за ръка с лице към страшното“ и ни позволява да съчиним – сънувайки и репетирайки – един спектакъл за минало-свършеното на българския преход с надеждата, че няма да си позволим да изпаднем в минало-несвършеното на българското безхаберие. Сънуваме, но като че ли е време за събуждане.
    И понеже не сме вече съвсем млади, пишем своята епитафия в поезия, а своите съжаления – в проза.
    Делян Илиев работи от няколко години със стиховете и публицистичните текстове на Ани Илков, за да сглоби представлението. То е продължение на идеята поне веднъж в годината Родопския драматичен театър да прави поетични спектакли.
    "Това е поетично-публицистичен спектакъл, може да кажем по някакъв начин политико-социално-поетичен. И се занимаваме с това как едно поколение, а дали вече не станаха и две, проспа своя, така да се каже младежки дух по време на прехода и какво сънува пък това поколение", казва режисьорът.
    Драматургия и режисура: Делян Илиев
    Сценография и костюми: Илина Грозева
    Музика: Явор Намлиев
    Участват: Емилия Ованесян, Димитър Димитров, Божана Мановска, Преслава Георгиева, Борис Хаджийски, Никола Орешков, Явор Намлиев, Ани Илков (глас)
    Премиерата е на 22 юни от 19 часа в зала 2 на РДТ.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини