Родопският драматичен театър с три спектакъла преди празниците

Изображение 1 от 5

    Родопски драматичен театър ще представи на 11 декември спектакъла „Бившата мис на малкия град” от Мартин Макдона. Началото е в 19:00 часа.
    Къде е границата между реалността и илюзията?
    Дали е истина, че единственият сигурен път за бягство от себе си е дълбоко в самия себе си?
    Къде свършва болката от съществуването, за да започне екстазът на делюзията?
    Възможно ли е въобще да бъде отрязана пъпната връв между човекът пред огледалото и образа му в него?
    А, има ли огледало изобщо или то също е сладка измама, която само приспива ужаса от уединение с противоположното, което ни изяжда и докарва до лудост?
    “Бившата мис на малкия град” е спектакъл-търсене, неистово преследване на отговорите на всички тези въпроси, зададени от гласовете на неспокойството и страха.
    Късче интензивен живот, чиято експлозивна сила и екстремна сетивност са сякаш есенцията на времето, в което сме орисани да съществуваме.
    Предизвикателство, изпит, на който да подложим сетивата си и способността си за съчувственост, която ни е толкова нужна в съвременния ад на оцеляване и бягство от болката.
    Режисьор е Стайко Мурджев, сценографията е дело на Петя Караджова, хореографията - Марияна Йотова, а преводът е на Мариана Екимова-Мелнишка.
    Участват: Емилия Ованесян, Божана Мановска, Мариан Бозуков, Васил Читанов.
    Спектакълът на Крум Филипов "Дете на прозореца" ще се играе два път на 12 декември - от 14 и от 18 часа в зала 2 на театъра.
    Спектакълът представя важни теми от човешкия живот: за любовта, за състраданието, за живота и неговата обратна страна, за възможността да обърнем злото в добро, за ползите и опасностите от изкуствения интелект. Всичко това е направено във фин, вълшебен и изпъстрен с хумор сценичен вариант, така че да завладее душите и сърцата на най- младите зрители на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов". Спектакълът е подходящ за деца от пет до сто и пет години.
    Автор и режисьор е Крум Филипов.
    Участват: Емилия Ованесян, Искра Йосифова, Преслава Георгиева, Асен Левов, Васил Читанов.
    На 13 декември РДТ гостува в град Рудозем със спектакъла „Щастлив съм!“.
    Този спектакъл ще разкаже как Ненчо Илчев е съхранил Вдъхновението си след сънищата наяве и живота като насън, радостната тъга и тъжния смях по пътя на себеопознаването и самоусъвършенстването. Ще припомни за духовните учители, които са му давали криле, когато е бил на колене пред непосилните си мечти. За самочувствието от победите и за поуките след загубите. И как е постигнал своето верую «Бог, семейство, професия, приятели», което му помага и го мотивира да продължава да забавлява, замисля и вдъхновява няколко поколения с магията на своето живеене.
    „Щастлив съм!“ - един спектакъл на Ненчо Илчев. Автор и режисьор е Емил Бонев, а сценографията е дело на Елена Иванова.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини