Над 60 ученици по програмата за дуално обучение на ЕVN се дипломираха успешно

През 2023 г. се дипломира успешно най-многобройният випуск ученици от началото на програмата за дуално обучение на EVN България. Общо 62-ма ученици от 6 града в Югоизточна България са вече с професия „електротехник“, а 18 от тях продължават своето кариерно развитие на постоянна работа в компанията.

От следващата учебна година EVN България очаква общо 365 ученици в различни випуски, които също ще имат възможност освен да учат чрез практика, да станат част от сътрудниците на компанията след като завършат обучението си.

EVN България е сред първите компании в страната, които развиват дуалното обучение. През 2016 г. компанията се включи в австрийския проект GODUAL и започна да инвестира средства в ученето чрез практика, за да формира квалифицирани млади специалисти, готови да станат част от екипа на EVN България. Учениците по дуално обучение работят по реални проекти, като в ежедневието си използват съвременни технологии и прилагат най-иновативните методи на работа в сферата на енергетиката.

Всеки ученик може също да стане част от голямото семейство на EVN България и да поеме по пътя на кариерното си развитие още от училище.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини